Placeholder

Irene Moors heeft rol in Sinterklaasjournaal

Presentatrice Irene Moors heeft dit jaar een rol in het Sinterklaasjournaal. Zij verscheen dinsdag in de tweede aflevering als Juf Marjolein, die pietenplaatjes voor haar schoolklas had ontvangen

Verder waren acteurs Han Römer en Titus Tiel Groenestege te zien als de importeurs Heinde & Van Verre, die in Zaandam wachten op een grote boot vol cacao die binnenkort moet arriveren. Maandag was cabaretier Niels van der Laan al voor het eerst te zien als hoofdpiet.

In het Sinterklaasjournaal is de boot van Sinterklaas eindelijk vertrokken, maar worden de pieten aan boord wat nerveus van een grote mysterieuze doos die de goedheiligman heeft meegenomen. Net als maandag waren vrijwel alle pieten in de aflevering roetveegkleurig. Slechts één piet, gespeeld door acteur Maarten Wansink, heeft een volledig zwart gezicht.

De keuze van NTR om vooral roetveegpieten op te voeren, kreeg op sociale media van tegenstanders flink wat kritiek. De vele voorstanders van veranderingen juichen de veranderingen in het populaire kinderprogramma juist toe.