×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Irene Moors heeft rol in Sinterklaasjournaal

Irene Moors heeft rol in Sinterklaasjournaal
13.11.2018 -

Presentatrice Irene Moors heeft dit jaar een rol in het Sinterklaasjournaal. Zij verscheen dinsdag in de tweede aflevering als Juf Marjolein, die pietenplaatjes voor haar schoolklas had ontvangen


Verder waren acteurs Han Römer en Titus Tiel Groenestege te zien als de importeurs Heinde & Van Verre, die in Zaandam wachten op een grote boot vol cacao die binnenkort moet arriveren. Maandag was cabaretier Niels van der Laan al voor het eerst te zien als hoofdpiet.

In het Sinterklaasjournaal is de boot van Sinterklaas eindelijk vertrokken, maar worden de pieten aan boord wat nerveus van een grote mysterieuze doos die de goedheiligman heeft meegenomen. Net als maandag waren vrijwel alle pieten in de aflevering roetveegkleurig. Slechts één piet, gespeeld door acteur Maarten Wansink, heeft een volledig zwart gezicht.

De keuze van NTR om vooral roetveegpieten op te voeren, kreeg op sociale media van tegenstanders flink wat kritiek. De vele voorstanders van veranderingen juichen de veranderingen in het populaire kinderprogramma juist toe.