Placeholder

Inbraak bij Lauren en Jort

Er is ingebroken in het huis van Jort Kelder en Lauren Verster in Durgerdam. "We moeten nog de schade opnemen van wat er allemaal gestolen is", zegt de tv-presentator. "Maar het valt wel mee. Ze hebben niet gevonden wat van hun gading was."

Jort meldde de inbraak dinsdag op Twitter. "Verstaat zelfs de inbreker zijn ambacht niet meer?", schreef hij, bij foto's van onder meer een vernield slot en opengetrokken lades van een bureau. "Uit onze kerk zijn alleen wat bevingerde dollars gejat. Slap hoor." Hun huis was vroeger een kerk.

"Ik vond het prutsers", zegt Jort tegen BuzzE. "Het waren duidelijk amateurs. Het lijkt erop dat ik ze onderbrak toen ik met mijn iets te luidruchtige auto thuiskwam. Maar ik heb ze niet zien weggaan. Ze wisten, denk ik, niet dat mijn huisraad elders is opgeslagen."

De journalist heeft aangifte gedaan bij de politie. "Het geeft een onveilig gevoel", zegt hij. "En het is allemaal zo'n gedoe. We wonen in een oud monumentje, daar is de deur van gesloopt. Nou ja, vanaf nu zal altijd het licht branden."