‘In Penoza kan iedereen zich herkennen’

Monic Hendrickx is heel trots op de misdaadserie Penoza III, waar ze een hoofdrol in speelt. ’Maar ik zie ook altijd dingen die beter kunnen’, vertelt zij in een interview met BuzzE.

In de serie speelt Hendrickx een vrouw die werkt in de onderwereld. ’Ik mag haar graag, maar ze gaat wel heel ver’, vertelt Monic. ’Er zijn geen linken tussen onze levens, maar in het klein kan iedereen zich erin herkennen.’ Volgens Monic is dat ook een reden voor het grote Nederlandse succes. ’En het gaat over een vrouw in een mannenwereld, dat is al uniek. En het is heel rauw en goed gemonteerd.’

De kijkers kunnen volgens Monic weer een spannend nieuw seizoen verwachten. ’Carmen probeert een easy way-out. Maar daar worden stokjes voor gestoken. Er liggen aardig wat beren op de weg.’

Internationaal

De misdaadserie is niet alleen in Nederland een succes. In Polen, Rusland en Amerika werden remakes gemaakt of ze zijn ermee bezig. Monic heeft alleen nog trailers van de andere series gezien. ’Ik wil ze wel gaan kijken’, vertelt ze. Toch heeft ze een dubbel gevoel bij de remakes. ’Want ze pakken wel mijn rol af’, zegt ze lachend.

Penoza gaat over Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de gewelddadige dood van haar man Frans (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in een misdaadkartel over te nemen. In het tweede seizoen probeerde Carmen een nieuw leven op te bouwen met haar nieuwe vriend John van Weerdt (Eric Corton).

Het nieuwe seizoen wordt vanaf 29 september door de KRO uitgezonden.