In beroep acht jaar cel geëist tegen Frank Masmeijer

In hoger beroep is tegen voormalig televisiepresentator Frank Masmeijer acht jaar celstraf en een boete van 40.000 euro geëist voor smokkel van cocaïne via de Antwerpse haven.

Volgens de aanklager maakte Frank Masmeijer deel uit van een grote en gewelddadige drugsorganisatie. Masmeijer zelf speelde een prominente rol bij de pogingen om 467 kilo cocaïne op een pallet met bananen uit de haven te smokkelen, in oktober 2014. Hij maakte zich daarbij schuldig aan bedreiging en intimidatie, aldus de verdenking. Masmeijer werd in de haven geobserveerd en probeerde de pallet onder andere met valse papieren in te voeren.

Toen zijn pogingen mislukten, werd hij in elkaar geslagen door vier Marokkanen die belang hadden bij de import van de cocaïne ter waarde van 23 miljoen euro. Korte tijd later werd de ex-presentator aangehouden.

De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Masmeijer vorig jaar tot acht jaar cel, het OM in België had toen zeven jaar geëist. Masmeijer was destijds op vrije voeten en niet aanwezig bij de uitspraak.

Eind oktober werd Masmeijer in Breda gearresteerd voor overlevering aan België. De rechtbank in Amsterdam bepaalde begin deze week dat de 57-jarige ex-presentator mocht worden overgeleverd. Sindsdien zit hij weer in een Belgische cel.

Masmeijer zegt in zijn beroepschrift dat hij onschuldig is. Hij was vrijdag niet bij het begin van het hoger beroep aanwezig. Volgens een woordvoerder van het hof van beroep in Antwerpen had Masmeijer laten weten dat hij geen belangstelling heeft om de eerste dag van het proces bij te wonen.

Voor de strafzaak bij het hof van beroep in Antwerpen zijn in totaal vier dagen uitgetrokken. De verdediging komt vanaf 29 november aan de beurt.

Masmeijer was in de jaren tachtig en begin jaren negentig een bekend presentator van de NCRV. Hij presenteerde programma's als de Holidayshow en Dinges.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen