×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Imanuelle Grives maandag voor Antwerpse rechter

Imanuelle Grives maandag voor Antwerpse rechter
20.08.2019 -

Actrice Imanuelle Grives krijgt komende maandag te horen of ze een maand langer in de cel blijft voor drugshandel op het Belgische festival Tomorrowland. Mocht haar hechtenis niet worden verlengd, dan kan de 34-jarige Rotterdamse onder elektronisch toezicht in België worden geplaatst of kunnen andere voorwaarden aan haar voorlopige vrijlating worden verbonden, zegt haar advocaat Koen Vaneecke.


De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt de zaak achter gesloten deuren. Het Openbaar Ministerie kan op dit moment nog niet zeggen hoe laat dat gebeurt. Vaneecke verwacht ‘absoluut’ dat Grives de zitting bijwoont.

De actrice werd op 21 juli aangehouden met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Op haar logeeradres werden ook drugs aangetroffen.

De raadkamer verlengde Grives’ hechtenis op 26 juli met een maand ‘op verdenking van mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen’. Ze heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol. Het OM noemde dat eerder ‘een heel dubbel verhaal’.