Ilse DeLange voelt ‘drang’ niet voor nog een songfestivaldeelname

Na haar songfestivalsucces met The Common Linnets en als begeleider van winnaar Duncan Laurence heeft Ilse DeLange niet de behoefte solo nog een keer mee te doen. “Ik zou nog wel een keer een talent willen begeleiden op het Songfestival. De drang om zelf op dat podium te staan is minder groot”, zegt de zangeres in de AD-weekendbijlage Mezza.

DeLange vond het erg gaaf om Laurence in 2019 te begeleiden. “Terwijl het in de aanloop echt niet allemaal leuk was. Het perfectioneren van zijn act was voor mij soms frustrerend omdat ik een streber ben en echt het onderste uit de kan wil. Wij konden het allemaal wel bedenken, maar we waren afhankelijk van mensen van de organisatie die het moesten uitvoeren. Uiteindelijk hebben we denk ik 75 procent bereikt van wat we wilden.”

Toch sluit de zangeres het niet uit dat ze nog een keer een artiest zal helpen bij het Eurovisie Songfestival. “Als het dan toch zo uitpakt, dan wil ik dat best nog eens doen.”

Niet jaloers

Op het Amerikaanse succes van Laurence is DeLange naar eigen zeggen niet jaloers. “Ik heb nooit het idee: had ik dat maar gehad. Ik ben nu in een andere rol betrokken bij iets wat daar succes heeft. Dus die Amerikaanse droom leeft op een andere manier voort.”