×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ilse DeLange krijgt 100% NL Oeuvre Award

Ilse DeLange krijgt 100% NL Oeuvre Award
31.10.2018 -

Ilse DeLange heeft een 100% NL Oeuvre Award gekregen. Marco Borsato verraste de zangeres woensdag tijdens een optreden in Amsterdam. Ilse DeLange, die twintig jaar in het vak zit, kreeg de prijs voor haar hele muzikale oeuvre.


'De stralende blondine is een zangeres van wereldklasse. Wat Ilse DeLange in de afgelopen twintig jaar heeft neergezet is ontzettend knap. Achttien keer platina, een eigen festival, een rol in een Amerikaanse serie, ze doet het allemaal', zegt Martijn Zuurveen van 100% NL. 'Als soloartieste maar ook samen met The Common Linnets weet ze iedere keer weer ijzersterke platen uit te brengen. Voor 100% NL is ze een zeer waardevolle zangeres, de prijs voor haar muzikale oeuvre is dan ook meer dan verdiend. We hopen natuurlijk ook de komende twintig jaar nog veel van haar te horen.'

Eerdere winnaars van de popprijs zijn Paul de Leeuw, Nick & Simon, Marco Borsato en BLØF. Afgelopen jaar ging de award naar Anouk, ook zij stond op dat moment twintig jaar op het podium. In februari worden weer de overige 100% NL Awards uitgereikt.