Ilse DeLange grote winnares 3FM Awards

De 3FM Awards werden afgelopen donderdag uitgereikt in de Westergasfabriek te Amsterdam. Ilse DeLange was de grote winnares van de avond. De zangeres ontving de onderscheidingen voor Beste Zangeres, Beste Single en Beste Album.

De Beste Single werd ’So Incredible’. Voor dat nummer kreeg ze dinsdagal de Schaal van Richter, voor meest gedraaide single op 3FM dit jaar.Haar gelijknamige album werd verkozen tot het beste van 2008.

Within Temptation ontving de prijs voor Beste Live-act en Novastar werdbekroond als Beste Alternatieve Artiest. Voor de zanger kon het gelukniet op, want een dag eerder was zijn zoontje geboren. Voor Krezipwaren er twee awards: voor Beste Artiest Pop en Beste Band.

Idols-winnares Nikki sleepte de prijs voor Beste Nieuwkomer in de wacht en Alain Clark werd uitgeroepen tot Beste Zanger.

Anouk tenslotte kreeg de award voor de Beste Artiest Rock, maar was niet aanwezig op het evenement.

De luisteraars van de zender stemden afgelopen maanden op hun favorieteNederlandse artiesten in tien categorieën. De zendercoördinator melddedat er op de website van de zender bijna vijfhonderdduizend stemmenwaren uitgebracht.  
Naast de prijsuitreikingen kregen de gasten optredens te zien van BlØf,Alain Clark, Ilse DeLange en Novastar. De presentatoren van de avondwaren Giel Beelen, Sander Lantinga en Annemieke Schollaardt.
De show werd live uitgezonden op Nederland 3.