×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Humberto Tan gaat zweten bij Let’s Dance

Humberto Tan gaat zweten bij Let’s Dance
16.11.2017 -

De grootste discotheek van Nederland waar je gegarandeerd zwetend uit komt. Zo omschrijft initiatiefnemer Humberto Tan het discospektakel Let's Dance dat vrijdag en zaterdag voor het derde achtereenvolgende jaar de Ziggo Dome in Amsterdam vult. ''Een avond waarbij je niet stil kunt blijven staan'', zegt Humberto.


De RTL-presentator is al een aantal dagen druk aan het repeteren om komend weekend goed voor de dag te kunnen komen voor de liefhebbers van disco, funk en swingbeat. ''Timor Steffens heeft weer een choreografie bedacht en van mij wordt toch verwacht dat ik meedoe met de dansers. En die leren zo snel! Ik ben daarin wat trager, het studeren duurt bij mij wat langer'', zegt Humberto.

Anders dan de twee voorgaande jaren is de derde editie van Let's Dance duidelijker opgedeeld in drie blokken. ''We maken onderscheid tussen muziek uit de jaren tachtig, negentig en de zeroes, met bijbehorende choreografieën."

Dit jaar ontvangt Humberto Tan het wereldberoemde trio The Pointer Sisters, bekend van hits als Jump (For My Love) en I'm So Excited. Fedde Le Grand volgt Don Diablo en gaat als 'music director' proberen een brug te slaan tussen de hits van toen en nu.

Romy Monteiro brengt een ode aan Donna Summer, bekend van de discoklassiekers Last Dance, Hot Stuff en I Feel Love.

Humberto verklapt ook alvast dat Di-rect, dat in 2015 een versie van James Brown opvoerde, dit jaar inspiratie haalt uit het repertoire van Michael Jackson. Uit Zweden komt Dr. Alban, wereldwijd bekend om zijn hits It's My Life en Sing Hallelujah. Ben Liebrand maakt de line-up compleet.

Let's Dance is op zaterdagavond uitverkocht, voor vrijdagavond zijn wegens productionele aanpassingen nog vierhonderd kaarten voor de dansvloer beschikbaar. Humberto: ''De ervaring leert dat het publiek uit het hele land komt. Let's Dance trekt vooral groepen van zes of zeven mensen die een gezellige avond uit willen."

Humberto hoeft Let's Dance vrijdag niet te combineren met de presentatie van zijn talkshow RTL Late Night. De uitzending is eenmalig niet live, maar vooraf opgenomen bij hoofdgast Marco Borsato thuis. Vrijdag komt het nieuwe album van Marco, Thuis, uit.