×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Huldiging Maarten van der Weijden in woonplaats Waspik

Huldiging Maarten van der Weijden in woonplaats Waspik
26.06.2019 -

Maarten van der Weijden wordt vrijdag vanaf 18.00 uur gehuldigd in zijn woonplaats Waspik met een rondrit. Dat heeft de gemeente Waalwijk woensdag laten weten.


Hoe het programma van de huldiging er verder uitziet is nog niet bekend. De gemeente zegt nog aan het programma te werken. Van der Weijden laat via zijn woordvoerder weten de huldiging ‘heel eervol’ te vinden.

Vorig jaar werd Van der Weijden na zijn eerste Elfstedenzwemtocht, die hij na ruim 160 kilometer moest afbreken, gehuldigd in Waalwijk, omdat er in zijn woonplaats geen ruimte zou zijn voor een massale huldiging. De komende festiviteiten kunnen wel in Waspik plaatsvinden omdat de gemeente ervan uitgaat dat het minder druk wordt.

Met zijn Elfstedenzwemtocht zamelde Van der Weijden geld in voor kankeronderzoek. Tot dinsdag was er 5,1 miljoen euro binnengekomen. Maandagavond kwam hij in Leeuwarden over de finish na een zwemtocht van 195 kilometer door Friesland.