×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Huis waar Freddie Mercury als tiener woonde wordt cultureel erfgoed

1.09.2016 -

Het huis waar Freddie Mercury en de rest van het gezin Bulsara, zoals zijn achternaam eigenlijk luidde, woonden toen ze vanuit Zanzibar overkwamen wordt cultureel erfgoed.


Dat meldt Evening Standard. Het gezin Bulsara nam in 1964 zijn intrek in het bescheiden rijtjeshuis in Feltham toen het overkwam uit Zanzibar. Freddie, die werd geboren als Farrokh Bulsara, was toen zeventien jaar.

Op de woning werd donderdag een plaquette van English Heritage onthuld met de tekst: Freddie Mercury (Fred Bulsara) 1946-1991 Singer and Songwriter lived here. 'Het is een voorrecht om te helpen bij het plaatsen van deze kleine herinnering op het huis van Freddies ouders', zei Brian May, aanwezig bij de onthulling door Freddies zus Kashmira Cooke.

'Mam en ik zijn zo trots en blij. Hij zou dat stiekem ook zijn geweest', aldus Kashmira. Mercury, die 25 jaar geleden overleed, zou aanstaande maandag zeventig jaar zijn geworden.