×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Huis ouders Yuri van Gelder 3 maanden op slot

Huis ouders Yuri van Gelder 3 maanden op slot
22.02.2019 -

Het huis van de ouders van topturner Yuri van Gelder in Waalwijk gaat voor drie maanden op slot vanwege de vondst van 2,4 kilo hennep. De rechter in Breda heeft dat vrijdag bepaald na bezwaar tegen een bevel tot sluiting van burgemeester Nol Kleijngeld.


In het huis trof de politie begin januari een hennepkwekerij en 2,4 kilo henneptoppen aan met een waarde van naar schatting 10.000 euro. De bewoners maakten bezwaar tegen de sluiting omdat ze vinden dat ze door de aandacht in de media al voldoende zijn gestraft. Ook eist de bank de hypotheekschuld op en dreigt er een executieveiling, vrezen ze.

De rechter oordeelt dat de sluiting van de woning voor drie maanden een redelijk besluit is. De gevolgen komen voor rekening van de bewoners, aldus de uitspraak.

De ouders waren ook de daadwerkelijke bewoners van het huis, maar wat hun rol in het geheel was, is niet duidelijk. Eerder wilde hun advocaat daar niets over zeggen.

Ringenspecialist en ex-wereldkampioen Yuri van Gelder kwam in het verleden zelf ook in opspraak in verband met drugs. In 2009 werd hij betrapt op het gebruik van cocaïne, waarna hij voor een jaar werd geschorst.