×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Huidkanker terug bij Ria Valk

Huidkanker terug bij Ria Valk
18.07.2019 -

Ria Valk is onlangs opnieuw geconfronteerd met huidkanker. Na de ontdekking in mei moest ze een aantal optredens annuleren, maar inmiddels is alle leed achter de rug, nu de aandoening onder haar oog is weggesneden.


‘Ziek zijn is een te groot woord. Vervelend en naar, dat voelde ik me wel. Ik had namelijk niet verwacht dat het plekje onder mijn linkeroog dat af en toe ontstoken was en na het loskrabben een korstje werd, huidkanker zou zijn,’ vertelt de 78-jarige zangeres.

Ze wilde een aantal weken niet optreden. ‘Als ik me rot voel kan ik geen vrolijke liedjes zingen als Rocking Billy, Leo en De liefde Van De Man Gaat Door De Maag. Dan gaat ook de telefoon eruit en wil ik liever even niemand anders meer zien.’

In 2013 had Ria Valk ook te maken met huidkanker, toen heeft een arts in Spanje een kwaadaardig plekje bij haar neus weggesneden. Volgens de zangeres waren de plekjes het gevolg van een zonbeschadiging, omdat ze zich vroeger nooit insmeerde met zonnebrandcrème.