×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Horloge Paul Newman levert ruim 15 miljoen op

Horloge Paul Newman levert ruim 15 miljoen op
27.10.2017 -

Een polshorloge dat ooit in het bezit was van Paul Newman heeft op een veiling in New York omgerekend 15,3 miljoen euro opgebracht.


De Amerikaanse acteur kreeg het klokje, een Rolex Cosmograph Daytona uit 1968, cadeau van zijn vrouw Joanne Woodward. Beiden schitterden in 1969 in de film Winning. Newman speelt daarin een autocoureur, die ervan droomt de Indianapolis 500 te winnen.

Op de achterzijde van het roestvrij stalen horloge met de beroemde 'Newman-wijzerplaat', staat de tekst 'Drive Carefully Me' gegraveerd. Dat maakte het unieke uurwerk volgens veilinghuis Phillips extra gewild bij rijke verzamelaars. Ze boden donderdagavond tegen elkaar op en na twaalf minuten werd het afgehamerd op het recordbedrag van dik 15 miljoen.

Tot dusver was een stalen Patek Philippe het duurste horloge. Een liefhebber telde er vorig jaar 9,5 miljoen euro voor neer. Voor een 18-karaats gouden 'Newman Daytona' betaalde iemand in mei in Genève 3,1 miljoen. Het nu geveilde exemplaar was ingebracht door James Cox. Hij kreeg het in 1984 van Newman, toen hij als student verkering kreeg met de dochter van de acteur, Nell. De opbrengst gaat naar de Nell Newman Foundation, waarvan Cox penningmeester is.

 
(Foto: Closer Weekly / Paul Newman)