Hoofdrol voor Yannick de Waal

Acteur Yannick de Waal is toegevoegd aan de cast van de speelfilm Dorsvloer vol Confetti. De 18-jarige De Waal speelt een van de hoofdrollen als Christiaan, een van de broers van het strenggelovige boerengezin waar het verhaal over gaat. De opnames van de film zijn onlangs begonnen.

Dorsvloer vol Confetti is de verfilming van het gelijknamige boek van schrijfster Franca Treur over een meisje dat in de jaren tachtig opgroeit in Zeeland. Zij ontvlucht haar beklemmende jeugd. Andere hoofdrollen worden gespeeld door actrice Hendrikje Nieuwerf, Tom van Kessel en Malou Gorter. Dorsvloer is het speelfilmdebuut van de Noors-Nederlandse regisseuse Tallulah Schwab.

Acteur Yannick de Waal was eerder te zien in series als De Troon, Floor Faber, Gooische Vrouwenen Flikken Maastricht en de speelfilm Kapitein Rob. Ook speelde De Waal vijf jaar terug in de korte film Zucht, die voor het Festival van Cannes werd geselecteerd. De jonge acteur deed vorig jaar eindexamen en volgde daarna in New York een acteercursus aan het prestigieuze Lee Strasberg Institute. Yannick is de zoon van scenarist-regisseur Simon de Waal, die onlangs de bekroonde thriller Cop vs Killer maakte.

Dorsvloer vol Confetti moet volgend jaar in de bioscopen te zien zijn.