Hoofdrol voor Pia Douwes

Pia Douwes gaat danslerares Mrs. Wilkinson spelen in Billy Elliot de Musical. Voor de rol keert Douwes volgens Stage Entertainment terug in Nederland. Momenteel verblijft de actrice in Wenen waar ze te zien is in de musical Der Besuch Der Alten Dame. Billy Elliot de Musical is vanaf het najaar te zien in het Haagse AFAS Circustheater.

Pia is de eerste grote naam voor de musical die is gebaseerd op de gelijknamige Britse dramafilm uit 2000. In Londen is Billy Elliot al sinds 2005 te zien op West End, waar het nog dagelijks volle zalen weet te trekken. Sinds de eerste uitvoering in Londen is de musical vervolgens al geëxporteerd naar Australië, de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Korea.
Billy Elliot gaat over een 11-jarig jongetje uit een arbeidersgezin tijdens de Engelse mijnstakingen in de jaren 80. Het ventje zit op boksles, maar komt er bij toeval achter dat hij ballet eigenlijk veel leuker vindt. Zoals verwacht, valt die boodschap slecht bij de vader van het gezin, maar het weerhoudt Billy er niet van steeds fanatieker te gaan trainen.
 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen