×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoofdrol voor Pia Douwes

1.05.2014 -

Pia Douwes gaat danslerares Mrs. Wilkinson spelen in Billy Elliot de Musical. Voor de rol keert Douwes volgens Stage Entertainment terug in Nederland. Momenteel verblijft de actrice in Wenen waar ze te zien is in de musical Der Besuch Der Alten Dame. Billy Elliot de Musical is vanaf het najaar te zien in het Haagse AFAS Circustheater.


Pia is de eerste grote naam voor de musical die is gebaseerd op de gelijknamige Britse dramafilm uit 2000. In Londen is Billy Elliot al sinds 2005 te zien op West End, waar het nog dagelijks volle zalen weet te trekken. Sinds de eerste uitvoering in Londen is de musical vervolgens al geëxporteerd naar Australië, de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Korea.
Billy Elliot gaat over een 11-jarig jongetje uit een arbeidersgezin tijdens de Engelse mijnstakingen in de jaren 80. Het ventje zit op boksles, maar komt er bij toeval achter dat hij ballet eigenlijk veel leuker vindt. Zoals verwacht, valt die boodschap slecht bij de vader van het gezin, maar het weerhoudt Billy er niet van steeds fanatieker te gaan trainen.