×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoofdrol voor Barry Atsma in grote Britse serie

Hoofdrol voor Barry Atsma in grote Britse serie
16.09.2017 -

Barry Atsma krijgt een grote vaste rol in de nieuwe BBC-serie The Split. De reeks, die dit najaar wordt opgenomen in Londen, vertelt over de familie Defoe. Het gezin telt meerdere advocaten die vooral echtscheidingszaken behandelen.


Atsma speelt Christie, de senior partner van een groot advocatenkantoor dat ook veel huwelijkse zaken en scheidingen behandelt en een van de Defoe-advocaten naar zijn bedrijf lokt. Andere grote rollen worden gespeeld door Nicola Walker, Stephen Mangan, Fiona Button en Deborah Findlay.

“De scripts zijn zeldzaam goed”, laat Atsma weten. “Het is hoogwaardig drama met een komisch randje, vol herkenbare situaties. Je probeert je leven in goede banen te leiden, maar de chaos van de liefde kan soms heel verwarrend toeslaan.” De Nederlandse acteur noemt de nieuwe rol “een pittige uitdaging. Ik heb het afgelopen jaar veel op Duitse sets gestaan. Het schakelen naar het Engels is best een uitdaging.”

The Split telt zes delen en is geschreven door Abi Morgan, die eerder een Primetime Emmy won voor zijn serie The Hour. Naar verwachting is The Split in 2018 op de BBC te zien. Het is nog niet duidelijk of de serie ook in Nederland wordt uitgezonden.

Atsma was de afgelopen jaren al in een flink aantal internationale producties te zien, waaronder BBC-serie Tatau en de actiefilm The Hitman’s Bodyguard die momenteel in de bioscopen draait. In Nederland was de acteur recent te zien in de serie Klem en nam hij onlangs de oorlogsfilm Bankier van het Verzet op.