×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Homohuwelijk GTST geen statement

16.01.2014 -

Vanaf volgende week zijn de Goede Tijden, Slechte Tijden-personages Lucas Sanders en Menno Kuiper een getrouwd stel. Het homohuwelijk is volgens uitvoerend producent Rohan Gottschalk geen statement.


"Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat dit het eerste homohuwelijk is en daarom ook bijzonder", zegt Gottschalk in gesprek met Sp!ts. "Maar het uitgangspunt is altijd geweest om een romantisch liefdesverhaal te vertellen tussen twee mensen, dat leidt tot een huwelijk."

In 2011 zorgde een pikante scène met Ferry Doedens, die Lucas speelt, en een ander mannelijk personage voor wat ophef. De twee lagen halfnaakt op een bed te zoenen. "Dat hadden we als makers toen echt niet van tevoren zo bedacht", aldus de uitvoerend producent.

"Het verhaal ging over twee jongens van wie één van hun vaders hun liefde niet accepteerde en daarom de vriend van zijn zoon in elkaar sloeg. We dachten dat dat gegeven tot veel meer reuring zou leiden dan die zoenscène. Dat dat niet zo was, was heel gek."