Hommage aan Cristina Deutekom

Op radio en tv wordt vrijdag stilgestaan bij het overlijden van operaster Cristina Deutekom. De beroemde sopraan overleed donderdag op 82-jarige leeftijd.

Radio 4 staat de hele dag in het teken van Cristina. De zender voor klassieke muziek draait veel werk van haar en vraagt luisteraars bijzondere herinneringen te delen.
Omroep MAX onderbreekt vrijdagavond de programmering op Nederland 2 voor een herhaling van een hommage aan Cristina Deutekom uit 2011. Ter gelegenheid van haar 80e verjaardag brachten vrienden en vakgenoten een eerbetoon aan de zangeres met een gala in Koninklijk Theater Carré. Initiatiefnemer Ernst Daniël Smid presenteerde de avond. Omroep MAX zendt om 17.25 uur op Nederland 2 de registratie van het concert opnieuw uit.
Zondagavond wijdt Ernst Daniël Smid zijn programma op Radio 4 ook volledig aan de sopraan. Hij zal persoonlijke herinneringen aan haar ophalen en hij draait opnames uit zijn persoonlijke archief. Smid kende haar goed. ''La DEUT is niet meer… Neerlands grootste operazangeres ooit zwijgt voor eeuwig'', twitterde hij.