Hollande verbrak relatie in 18 woorden

De voormalige levenspartner van de Franse president François Hollande, Valérie Trierweiler, heeft in Franse media beklemtoond dat ze liever helemaal geen 'première dame' was geweest. "Ik had liever een gewoon leven gehad'', vertelt ze.

Vrijdag verschijnt er in Parisien Magazine een vraaggesprek met haar. Ze zegt dat het paar de macht niet op dezelfde manier beleefde. De macht verwoestte iets, volgens haar en zegt meer teleurgesteld dan boos te zijn.
De relatie met Hollande werd officieel 25 januari verbroken. "Hij deed dat in 18 woorden, bijna één woord voor elke maand dat we tijdens zijn presidentsschap samen zijn geweest. Je moet met zijn z'n tweeën zijn om van elkaar te houden, maar er is er maar één nodig om uit elkaar te gaan.''
Trierweiler is afgelopen weekeinde op reis gegaan naar India, waar ze veel met Franse media heeft gesproken. Donderdag publiceerde het blad Paris Match Trierweilers zielenroerselen die kort voor haar vertrek naar India waren opgetekend. Ze vertelde daar dat ze in het Elyséepaleis geruchten had gehoord over de verhouding van Hollande met actrice Julie Gayet, maar ze hechtte er geen geloof aan. "Er waren zoveel geruchten, dat ik er geen aandacht meer aan schonk.''
Toen ze zich deze maand door de publicatie van het blad Closer realiseerde dat Gayet de geliefde van Hollande was, "voelde ik me alsof ik van een wolkenkrabber viel''. Ze heeft tegenover Parisien Magazine beklemtoond volstrekt niet in een crisis te verkeren. "Ik ben voor het eerst in 30 jaar vrijgezel en ver weg van de politieke wereld met haar verraad!'' De president van Frankrijk stuurt haar nog wel sms-berichten om te informeren hoe de reis verloopt en hoe het met haar gezondheid gaat.
De vraaggesprekken zijn vermoedelijk niet de laatste publicaties over de tijd van Trierweiler in het Elyséepaleis. Trierweiler zei dat ze erover denkt een boek over deze tijd te schrijven.