Hoger beroep Badr Hari van start

​Het proces in hoger beroep tegen vechtsporter Badr Hari begint op 12 november bij het gerechtshof in Amsterdam met een zogeheten regiezitting. De rechtbank veroordeelde Hari in februari tot 1,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, wegens een reeks mishandelingen in het uitgaansleven.

Het Openbaar Ministerie had 4 jaar cel tegen Hari geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Het ging in beroep tegen het veel lager uitgevallen vonnis. Hari tekende ook hoger beroep aan. Hij ontkent onder meer dat hij Everink heeft toegetakeld. Hetzelfde geldt voor medeverdachte Ferhat Y., die werd vrijgesproken. Ook tegen die vrijspraak ging het OM in beroep.

Op de regiezitting kunnen OM en advocaten onderzoekswensen kenbaar maken en zal een planning voor een inhoudelijke behandeling van de zaak worden gemaakt.

Mediaspektakel

Hari, ex-vriend van Estelle Cruijff, woont tegenwoordig in Marrakesh. Hij werd daar in augustus opgepakt na een reeks verkeersovertredingen en belediging van een agent. Vorige week maakte Marokkaanse media er gewag van dat Hari in Marrakesh slaags zou zijn geraakt met een paar Britse toeristen.

Het proces bij de rechtbank in Amsterdam tegen Hari was een waar mediaspektakel. De kickbokskampioen wilde niet verklaren over de feiten. Wel bood hij in algemene bewoordingen zijn excuses aan. Behalve de celstraf legde de rechtbank hem ook de verplichting op ruim 20.000 euro schadevergoeding te betalen aan slachtoffer Everink.