Het verdriet van Sandra Schuurhof

Sandra Schuurhof groeide op zonder haar vader. Pas twaalf jaar geleden ging zij op zoek naar de man die haar verwekt had. De Hart Van Nederland-presentatrice was dolblij met het herstelde contact, maar komt nu tot de verdrietige conclusie dat het niet meer mogelijk is om samen nieuwe herinneringen te maken. Haar vader is dementerend.

Achter de stralende lach van Sandra Schuurhof gaat een groot verdriet schuil. De presentatrice vertelde deze week dat haar vader Loek nu aan het dementeren is. Ze kunnen nog wel met elkaar praten en hij is altijd belangstellend. ‘Maar zijn gezondheid gaat steeds meer achteruit’, aldus de SBS6-journaliste in het Noordhollands Dagblad. ‘We kunnen daardoor samen geen nieuwe herinneringen meer maken.’

Het maakt de 47-jarige presentatrice met name zo verdrietig omdat ze maar weinig goede jaren met haar vader heeft gehad. Haar ouders hebben slechts kort een relatie gehad en daaruit werd Sandra geboren. Ze werd opgevoed door haar moeder zonder te weten wie haar vader was. Twaalf jaar geleden besloot ze dat ze toch wel heel graag wilde weten wie die man nu precies was en dus zocht ze hem op. ‘Achteraf beschouwd had ik mijn vader veel eerder willen leren kennen. Maar je kunt verloren tijd nu eenmaal niet inhalen. Dat hebben we wel geprobeerd, maar dat lukt helaas niet meer’, aldus Sandra.