Het huwelijksgeheim van Willeke van Ammelrooy

Willeke van Ammelrooy (75) en haar man Marco Bakker (81) zijn al ruim 40 jaar samen. In een exclusief interview met Weekend onthullen de twee hoe ze het al zo lang met elkaar volhouden.

Hoewel langlopende relaties niet vanzelfsprekend zijn in sterrenland, zijn Willeke en Marco al ruim 40 jaar samen. Voor de twee is elkaar vrijlaten het belangrijkste. ‘Dan leef je het leven dat je ook alleen zou hebben ­gehad, maar dat nóg leuker is als je het samen doet’, vertelt Willeke. Willeke en Marco hebben beide hun vrijheid nodig. Het stel heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om apart van elkaar op reis te gaan. Maar het is ook de geestelijke vrijheid. ‘Als wij elkaar niet zouden vrijlaten, dan zouden we niet goed kunnen functioneren. Je moet niet bovenop elkaar gaan zitten’, vindt Marco.

Als Marco gevraagd wordt of hij alleen oog voor Willeke heeft, begint hij te lachen: ‘Nee hoor, haha! Ik kijk zeker ook naar andere vrouwen. Maar we ­hebben een code: dat we elkaar trouw blijven. Ik vind het heerlijk om naar mooie vrouwen te kijken en Willeke heeft daar totaal geen problemen mee.’

Het hele dubbelinterview, waarin Willeke en Marco onder meer vertellen over de ingrijpende operatie van Willeke én over hun toekomst, staat deze week in Weekend.