Het grote verdriet van Rossana Kluivert

Als iemand hart voor dieren heeft, is het Rossana Lima wel. Op eigen kracht, maar ook samen met de Abandoned Pets Foundation, strijdt zij tegen dierenleed. Dat juist Rossana in zeer korte tijd twee honden moest verliezen, was dan ook erg zuur.

Zeven jaar was Ollie, de golden retriever van Rossana en PatrickKluivert, toen hij overleed. Ollie was al een tijdje ziek, maar datmaakte het verdriet om het verlies van de trouwe viervoeter niet mindergroot. Rossana en de rest van het gezin waren kapot van verdriet. Dekomst van Fee, een eenjarige golden retriever, was een lichtpuntje indie donkere dagen. Het gezin fleurde wat op door de komst van devrolijke jonge hond. Maar na vijf weken vertroeteld te zijn geweestdoor de familie Kluivert, blies ook Fee haar laatste adem uit. Opnieuwgroot verdriet.

Doordat Ollie enige tijd ziek was, had het gezin de kans naar hetafscheid toe te leven. De dood van Fee kwam echter compleet onverwacht.Rossana: “Het is altijd al moeilijk om een hond te verliezen. Maar zo kort na elkaar; dat  is niet te bevatten.”

Een paar weken na de dood van Fee vertrokken Patrick en Rossana naarhun vertrouwde stekje Portugal, waar ze vaker een steentje bijdragenaan het verbeteren van de tragische situatie waarin de honden daarverkeren. Rossana gaat dan op pad met mensen van de Abandoned PetsFoundation, die met haar zijn overgekomen uit Nederland: “Er liggenvaak zieke honden in de volle zon langs de weg. Ze zijn te zwak om opte staan. De allerzieksten verlossen we ter plekke uit hun lijden, diekrijgen een spuitje. De honden die nog beter kunnen worden, nemen wemee en brengen we onder in asielen en andere opvangadressen.”