×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Herman Emmink (86) overleden

25.03.2013 -

Voormalig presentator en zanger Herman Emmink is maandag overleden. De zanger van de klassieker Tulpen uit Amsterdam is 86 jaar geworden.


Tussen 1954 en 1988 presenteerde Herman diverse programma's op zowel radio als televisie. Bekende programma's waren onder andere Muzikaal Onthaal en Wie Van De Drie. Ook presenteerde hij meer muziekprogramma's zoals Te Gast Bij Herman Emmink en Oud Plaatwerk. Daarnaast heeft hij meegeholpen aan de oprichting van omroep MAX.

Nederland 1 staat vanavond met een ingelaste uitzending stil bij Herman’s overlijden. Rond middernacht zendt de AVRO een in memoriam uit. Deze uitzending zit vol nostalgische radio- en televisiefragmenten. Daarnaast vertellen oud-collega’s Conny Vink en Donald de Marcas over hun mooiste momenten en hun vriendschap met Herman.