×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Herbie-chauffeur Dean Jones overleden

3.09.2015 -

Dean Jones is dinsdag op 84-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Jones werd vooral bekend met zijn rollen in familiefilms van Disney.


Een van Dean’s grootste rollen was die van Jim Douglas, de bestuurder van de levende auto Herbie. Ook speelde hij hoofdrollen in That Darn Cat! en Beethoven. Zijn werk voor Disney leverde hem in 1995 een plekje op in de Disney Legends Hall of Fame.

De acteur maakte van familiekomedies zijn specialiteit. "Ik beschouw dat genre als puur", vertelde hij in 1996 aan de Los Angeles Times. "Gewoon vermaak, geen gepreek. We zoeken altijd maar naar sociale relevantie, maar misschien willen mensen gewoon vermaakt worden."