×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Henny Huisman snapt niet dat hij niet op tv is

Henny Huisman snapt niet dat hij niet op tv is
13.04.2019 -

enny Huisman blijft zich verbazen dat hij niet meer wordt gevraagd voor presentatieklussen. 'Daar begrijp ik dus he-le-maal niets van,' zegt de 67-jarige presentator.


Hoewel de aanbiedingen uitblijven, heeft Henny zelf genoeg ideeën voor nieuwe programma’s. ‘Ik kan niet stoppen met denken over formats, ik heb daar met mijn vriend Wim Groeneveld zelfs een bedrijfje voor,’ vertelt hij in het AD. ‘Alleen komen we op het Mediapark niet meer aan de bak, we worden niet eens meer uitgenodigd voor een kopje koffie om een idee te pitchen. Ik heb echt het gevoel dat ze daar denken: die Huisman had jaren geleden een paar enorme knallers, maar hij moet niet denken dat het nog steeds zo werkt.’

De televisiecoryfee, die de afgelopen jaren slechts sporadisch op televisie was, zal in ieder geval waarschijnlijk niet snel meer voor de EO aan de slag kunnen. Henny presenteerde van 2007 tot 2009 de EO-talentenjacht Korenslag, maar deed destijds een onhandige uitspraak.

‘We hadden plattelandsvrouwen, maar ook het Groninger homostudentenkoor Zangzaad. Of eigenlijk niet, dat mocht dan weer niet van de EO,’ blikt hij terug. ‘En toen ik vlak daarna in een interview zei dat ongeveer één op de tien mannen homoseksueel is, dus dat er tussen Jezus’ twaalf apostelen zeer waarschijnlijk ook wel een homo gezeten heeft, kon ik helemaal inpakken bij de EO.’