Henny Huisman opgelucht

Henny Huisman was heel gelukkig met het goede nieuws dat hij donderdag kreeg van zijn uroloog. De operatie aan zijn nieren, waar vorig jaar kanker werd vastgesteld, was succesvol. "Het was erg spannend, want het was de eerste controle."

"Toen ik de uitslag kreeg, heb ik mijn uroloog een dikke kus gegeven", vertelt Henny in een ochtendkrant. "Zó opgelucht was ik. Ik kan nu weer verder met mijn leven."

Henny denkt dat zijn comeback op de televisie positief aan zijn herstel heeft bijgedragen. "Ik heb steeds gezegd dat de blijheid die ik de afgelopen tijd heb ervaren waarschijnlijk beter werkt dan een chemokuur, maar daarbij is de wens natuurlijk de vader van de gedachte", geeft hij toe. "Pas nu de controle heeft uitgewezen dat het werkelijk goed met me gaat, ben ik écht blij."

Om die comeback van Henny in de Surpriseshow was overigens nog wel het nodige te doen. "De volgorde waarin het nieuws naar buiten werd gebracht, was nogal eh… ongelukkig”, aldus Henny. "Ze hadden beter meteen kunnen onthullen dat ik ook meedoe. Maar goed… Dat is achteraf."

Beau van Erven Dorens neemt Henny niets kwalijk. "Inmiddels is hij gekalmeerd, hoor. De dag erop ontving ik al een sms’je: ’Lieve Henny, we gaan er samen een succes van maken’. Kijk, zó ken ik ’m weer."

Voorlopig gaat Huisman rustig aan doen en genieten van het goede nieuws van zijn uroloog. "Pluk de dag, dat is mijn motto. Over een halfjaar word ik weer terugverwacht bij mijn uroloog voor een volgende controle. Tot die tijd geniet ik met volle teugen. Wie dan leeft, wie dan zorgt!"