Henny Huisman is terug

Het eerste dat Henny Huisman de dag na een programma op televisie doet, is kijken naar de kijkcijfers. Zijn die goed is er niets aan de hand. Vallen ze echter tegen kun je beter een beetje bij hem uit de buurt blijven. Zijn vrouw Lia kan echter opgelucht ademhalen, op de lijst van bestbekeken programma’s staat de eerste aflevering van Surprise Surprise gelijk op plaats 5.

De comeback van Henny Huisman op televisie heeft SBS6 zaterdagavond ruim een miljoen kijkers opgeleverd. Naar Surprise Surprise keken volgens Stichting KijkOnderzoek 1.008.000 mensen. Daarmee staat de show op plek 5 van de lijst van best bekeken programma's.

Surprise Surprise, dat wordt gepresenteerd door zangeres Do, betekende de terugkeer van Huisman op de Nederlandse tv na een jarenlange afwezigheid. In het programma gaat de voormalige Surpriseshow-presentator met collega Airen Mylene het land in om wensen in vervulling te laten gaan.

Voorafgaand aan Surprise Surprise ging op SBS6 ook Beat It van start. Naar de zangcompetitie met captains Gerard Joling en Jan Smit keken 949.000 mensen, goed voor een achtste plek in de ranglijst.

Op NPO1 gingen ook een aantal programma's weer van start. Naar de opening van alweer de dertiende reeks Koefnoen keken 821.000 mensen. De eerste aflevering van Frans Bauers Vive La Frans trok 880.000 kijkers en 616.000 mensen zagen de eerste uitzending van Golden Oldies Road To Berlin met Ruben Nicolai.

RTL4, dat al een week geleden het nieuwe seizoen aftrapte, scoorde met Hollands Got Talent (1.520.000) en Paul de Leeuws Roodkapje (1.142.000), goed voor plek 2 en 4 in de dag top 25. Studio Sport Eredivisie was met 1,8 miljoen kijkers het best bekeken programma van de zaterdagavond.