Henk Westbroek had testament al klaar

Henk Westbroek heeft het vervelendste jaar van zijn leven achter de rug. De zanger en radio-dj is een kleine drie weken uit het ziekenhuis na ernstige gezondheidsproblemen. “Mijn testament had ik al opgesteld.”

“Vorig jaar mei voelde ik mij ellendig en moe", zegt Westbroek in een ochtendkrant. "Er waren momenten dat ik bijna geen lucht meer kreeg. En de klachten werden steeds erger.” Hij bleek asbestdeeltjes op zijn longen te hebben. “Wanneer de deeltjes, die ingekapseld leken te zitten, op hun plek zouden blijven zitten, was de kans op longvlieskanker iets verhoogd. Zouden ze losraken, dan had ik nog hooguit vier maanden te leven.”

Westbroek boekte voor de zekerheid zijn droomreis door Vietnam. “Hoe slecht ik me ook voelde, dat moest en zou ik nog doen. Of het zou mijn laatste reis worden, of de eerste reis van mijn nieuwe begin. Gelukkig is het dit laatste geworden.”

De zanger werd min of meer genezen verklaard, maar bleek nog meer onder de leden te hebben. Zijn voorhoofdholte zat vol met poliepen die operatief verwijderd moesten worden en hij had een enorme kaakontsteking. “Het heeft me helaas wel drie kiezen gekost. Maar verder voel ik mij sinds drie weken weer helemaal de oude. Ik krijg zelfs mijn smaak weer terug.”

Westbroek stelde zich vrijdag kandidaat als burgemeester van Utrecht. “Waarom zou ik het niet proberen" zegt hij daarover. "Er loopt een actie op Facebook om me te steunen. Blijkbaar zijn er dus mensen die het wel zien zitten.”