×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Henk Bres wil nog één laatste reis met Corretje

24.11.2017 -

Henk Bres maakte in september bekend dat zijn Corretje ongeneeslijk ziek is. Dat kwam bij iedereen als een klap aan. 'Ze heeft maagkanker, uitgezaaid naar haar botten en heeft minder dan een jaar te leven', vertelde hij toen. Nu is er nog één laatste reis die hij, samen met haar, wil maken.


Voordat Corretje zal sterven, willen de tortelduifjes samen nog één laatste reis maken. 'Corretje en ik zouden nog een keer naar Oostenrijk gaan, maar omdat we het niet breed hebben ging dat niet. Zonder dat wij het wisten hebben Facebookvrienden van ons daarom een actie op touw gezet. Zij hebben geld opgehaald en kwamen ineens aan met een cheque', vertelt hij in een ochtendkrant.

Door dit prachtige gebaar kan de zo verlange reis toch doorgaan: 'We gaan in mei volgend jaar. Een symbolische maand, want dan is het precies een jaar geleden dat ze te horen kreeg dat ze geen jaar meer te leven zou hebben. Als het heel slecht met haar gaat, gaan we eerder, maar de doelstelling is het jaar te verslaan', zo legt hij uit. 

De reis wordt om twee redenen heel bijzonder. Allereerst is het de reis van het stel samen en daarnaast gaat Henk de as van zijn overleden ouders uitstrooien: 'We gaan de as van mijn ouders uitstrooien. Ze zijn tien en twaalf jaar geleden overleden en ze waren helemaal gek op Oostenrijk. Mijn moeder heeft toen gezegd: ‘Daar wil ik uitgestrooid worden’. Dus dat gaan we nu doen'.

Laten we hopen dat Henk en zíjn Corretje deze reis samen nog kunnen maken. De video waarin het stel het vreselijke nieuws bekend maakte, kan je hier bekijken.