×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Henk Bres toch maar niet te politiek in

26.03.2018 -

PVV-lijstduwer Henk Bres gaat ondanks voldoende voorkeurstemmen toch niet de gemeenteraad van Den Haag in. Hij ziet van zijn plek af, en dat om een - volgens ons - goede reden.


Henk ziet van de functie af omdat de fractie maar twee zetels heeft gehaald en hij samen met fractieleider Karen Gerbrands de kar moest gaan trekken. Hij laat zaken waar hij totaal niets van af weet, liever over aan haar en aan de nummer twee op de lijst, Willie Dille.

Dat heeft Bres vandaag besloten na overleg met Gebrands, zo meldt de PVV. Bres zelf is onbereikbaar voor commentaar. Bres wordt fractievertegenwoordiger. Dat is iemand die de raadsleden ondersteunt en ook op de kieslijst heeft gestaan. Net als raadsleden moeten vertegenwoordigers een eed of belofte afleggen voor hun benoeming. Ze kunnen niet het woord voeren tijdens een raadsdebat, maar wel spreken tijdens bijeenkomsten waar besluiten worden voorbereid. Bres zal daar zijn eigen onderwerpen inbrengen.

De ras-Hagenees die door televisieprogramma's landelijke bekendheid kreeg, stond als lijstduwer op de PVV-lijst en kon met ruim 1800 voorkeursstemmen in de raad komen. Vrijdag zei hij nog dat hij dat wilde. Nu is dat dus veranderd.

Er is nogal wat te doen geweest rondom het fenomeen Henk Bres. Hij werd ontslagen als columnist bij het Haagse weekblad De Posthoorn wegens heftige uitspraken over onder andere moslims. Daarnaast zou zijn vrouw Corretje komen te overlijden door uitgezaaide kanker, maar blijkt zij verkeerd gediagnosticeerd te zijn. Dat houdt in dat zij, in ieder geval op korte termijn, niet komt te overlijden.