Hendrickx: eindelijk gezoend met Barry Atsma

Na de rol van Carmen in Penoza heeft Monic Hendrickx in de film Kenau weer een stoere rol te pakken. "Het voelde af en toe net alsof ik Uma Thurman in Kill Bill was."

"Ik mocht allemaal dingen doen die ik nog nooit eerder heb mogen doen: stenen gooien, met zwaarden zwaaien, hele sets opblazen", jubelt Hendrickx in Metro. Maar ze is ook enthousiast over iets heel anders, al zit die scène niet meer in de film. "Ik heb eindelijk een keer mogen zoenen met Barry Atsma. Wie wil dat nou niet, met de meest begeerde vrijgezel van Nederland?"

Door haar rol van Carmen in de successerie Penoza kan Hendrickx bijna niet meer over straat zonder herkend te worden. "Vroeger werd ik alleen herkend bij de notaris, nu ook door de harde kern van Ajax. Het zijn gelukkig eigenlijk altijd leuke reacties. Wildvreemde vrouwen klampen mij opeens op straat aan om mij hun levensverhaal vertellen. Omdat ze zo goed begrijpen hoe het voelt dat je je kinderen niet altijd kan beschermen terwijl je dat wel zo graag zou willen."

De rollen van Kenau en Carmen van Walraven lijken veel op elkaar. Het enige verschil is eigenlijk de kleding. "Voor Carmen hoef ik dat kekke leren jack maar aan te trekken en het accent komt vanzelf." Het kostuum van de verzetsheldin was een stuk lastiger. "Met alle rokken en wapens heb je het over meer dan 10 kilo. Dat leidt soms best af als je een heftige scène staat te acteren. Je krijgt er overigens wel fantastische buikspieren van."