×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hello Dolly! terug met Simone Kleinsma

Hello Dolly! terug met Simone Kleinsma
6.02.2019 -

De Amerikaanse hitmusical Hello Dolly! keert terug naar Nederland. De hoofdrol van koppelaarster Dolly Levi wordt ditmaal gespeeld door Simone Kleinsma.


De nieuwe Nederlandse versie wordt gemaakt door De Theateralliantie en Medialane, het bedrijf van Iris van den Ende. De musical zal vanaf februari 2020 in de Nederlandse theaters te zien zijn; de première is begin maart in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Dat meldde 6Inside.

De musical Hello Dolly! vertelt over een koppelaarster die zichzelf heeft voorgenomen de selfmade miljonair Horace Vandergelder voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedienden van Vandergelder voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden.

Hello Dolly! werd in het seizoen 2005-2006 voor de laatste maal in Nederland opgevoerd, toen met Willeke Alberti in de hoofdrol. De musical was onlangs op Broadway een gigantische hit met Bette Midler in de titelrol. Het is nog niet bekend wie in Nederland de mannelijke hoofdrol van Horace Vandergelder gaat spelen.