Helena Bonham Carter overwint fobie

Na Pink gaat ook Helena Bonham Carter deze week uit de kleren voor de bescherming van dieren. Voor een campagne voor het beschermen van vissen poseert de actrice bloot met een grote tonijn.

In de campagne voor Fishlove treedt Helena op om de Blue Marine Foundation te steunen, die de aandacht wil vestigen op niet-duurzame visserij die volgens hen een bedreiging vormt voor het leven in zee.

"Ik ben over mijn angsten heen gestapt en op het einde van de ochtend hadden we een band", vertelt de actrice over de fotoshoot met de vis tijdens een persconferentie. "Ik heb namelijk nogal een fobie voor vissen. Dus toen ik met een tonijn van 27 kilo op de foto moest, maakte ik me meer zorgen over het aanraken van de vis dan over het uitdoen van mijn kleren."

Een doel van de organisatie is overheden ervan te overtuigen te investeren in reservaten in zee waar het zeeleven kan floreren zonder de bedreiging van vissers. Een zaak die Carter aan het hart gaat. "We dragen allemaal verantwoordelijkheid om te proberen de wereld in de staat waarin we het hebben gekregen aan de volgende generatie door te geven. Niet in een slechtere staat."

Het is niet voor het eerst dat Fishlove beroemdheden heeft overtuigd om in hun blootje met vissen te poseren. Onder anderen Terry Gilliam, Ben Kingsley en Gillian Anderson gingen de Harry Potter-actrice voor.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen