Helen Mirren wil Bond-schurk zijn

Actrice Helen Mirren heeft weinig meer te wensen. Maar de 68-jarige 'grande dame' van het Britse theater zou nog dolgraag een keer een schurk in een James Bond-film willen spelen. Dat bekent zij maandag in een interview met de website Digital Spy.

"Dat, en Catharine de Grote van Rusland zijn twee rollen die nog op mijn lijstje staan", bekent Mirren. De site sprak de actrice naar aanleiding van haar rol in de nieuwe actiefilm Red 2, die nu ook in de Nederlandse bioscopen draait.

Mirren wordt beschouwd als een van de grootste levende actrices. Zij speelde in meer dan honderd films en tv-series en maakte furore met toneelstukken op West End. Onlangs vertolkte zij nog koningin Elizabeth II in het stuk The Audience, waarvoor zij voor het eerst in haar lange carrière een Laurence Olivier Award kreeg.

Over de nieuwe Bond-film is nog weinig bekend, behalve dat hij in oktober 2015 in première moet gaan. De Britse regisseur Sam Mendes voert weer de regie, nadat hij eerder megahit SkyFall maakte. Ook acteur Daniel Craig keert terug in de rol van geheim agent 007, voor de vierde maal dit keer.