×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Heel slecht nieuws voor Frank Masmeijer

22.02.2018 -

De donkere wolken lijken zich samen te pakken boven het hoofd van voormalig presentator Frank Masmeijer. Frank werd in oktober in België tot acht jaar cel veroordeeld vanwege zijn aandeel in een gigantische cocaïnesmokkel van meer dan 467 kilo. Echter loopt de 'golden boy' nog steeds in Amsterdam rond. Tot nu dan.


Frank Masmeijer doet alsof het hem allemaal niet zo kan raken. Naar eigen zeggen is hij onschuldig en dat zal in hoger beroep, dat in juni dit jaar dient, wel gaan blijken. Dat gezegd hebbende, is er vrijwel niemand die hem geloofd en de bewijzen tegen hem zijn zo overduidelijk dat hij daadwerkelijk veroordeeld is in België.

Hoe kan het dan dat de showmaster nog steeds vrolijk rondloopt in Amsterdam en heerlijk wijntjes in de zon drinkt op het terras? Frank moest ondanks zijn aangekondigde hoger beroep van de rechter meteen de cel in, maar door gebruik te maken van een niet al te bekende regeling wist hij sindsdien uit handen van de Belgen te blijven.

Nederland staat namelijk niet achter het Belgische gevangenissysteem en de omstandigheden waarin gedetineerden in cellen van honderdvijftig jaar en ouder worden vastgehouden. Zo zouden sommigen op de grond moeten slapen. Om die reden levert ons land geen veroordeelden uit. Dat houdt in dat, zolang Frank Masmeijer níet ons land verlaat, hij niets heeft te vrezen. Tot nu dan…

Je kan je wel voorstellen dat de justitieminister in België, Koen Geens, het maar moeilijk kan verkroppen dat een veroordeelde crimineel naar wie zo lang ontzettend duur onderzoek is gedaan, nog steeds vrolijk rondhuppelt in Amsterdam.

In een brief aan zijn Nederlandse collega Ferdinand Grapperhaus heeft de minister nu laten weten 'dat de overgeleverde personen opgesloten worden in cellen waarvan de oppervlakte en de inrichting beantwoorden aan de normen van het Europees Comité ter preventie van foltering'.

Dat zou het excuus van Nederland om niet uit te leveren wegnemen en dat is bepaald geen goed nieuws voor Frank Masmeijer, die dacht met alles weg te komen zolang hij maar, jarenlang, op Nederlands grondgebied zou blijven. Moet hij nu dan toch de cel in?!