×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Heel Europa trekt aan Duncan Laurence

Heel Europa trekt aan Duncan Laurence
30.04.2019 -

Wat betreft buitenlandse aandacht heeft Duncan Laurence niets te klagen. Vanuit heel Europa komen interviewaanvragen voor Neerlands songfestivalhoop binnen. Allemaal willen ze de topfavoriet aan de tand voelen.


‘De mailboxen lopen echt vol,’ zegt een woordvoerder van AVROTROS, die Duncan richting het songfestival begeleidt. ‘We hebben aanvragen uit Frankrijk, ItaliĆ«, Groot-BrittanniĆ«, Finland, het gaat maar door. Van grote Morning Shows tot de BBC.’

Dat is nieuw voor AVROTROS, de omroep die al ruim tien jaar de Nederlandse inzending verzorgt. De aandacht voor een Nederlandse act was nog niet eerder zo groot.

De Nederlandse pers moet daar straks in Tel Aviv zelfs rekening mee houden. Zij krijgen minder tijd met Duncan, maar allemaal voor het goede doel: ‘Internationale aandacht is zeer belangrijk. Zeker vanwege het feit dat we ook dit jaar zo hoog mogelijk proberen te eindigen en niet op ons eigen land mogen stemmen.’

Duncan Laurence wordt al sinds begin maart tot de favorieten voor de overwinning gerekend. Bij de bookmakers staat de Nederlander al die tijd bovenaan. Duncan kan voor de eerste Nederlandse overwinning sinds 1975 zorgen. Toen won Teach-In met Ding-a-dong.