‘Heeft Roy Donders huilpakken in de collectie?’

Bekend Nederland baalt enorm van de uitschakeling van Oranje in de halve finale van het WK tegen Argentinië. Maar behalve teleurstelling overheerst bij veel BN'ers ook een gevoel van trots.

Na de reguliere speeltijd en verlenging stond het nog steeds 0-0 in São Paulo. De Argentijnen trokken in de strafschoppenreeks aan het langste eind en dompelden Nederland daarmee in rouw. "En toen was er stilte…", twittert Maurice Wijnen. "Ze hebben gestreden als leeuwen en zo moeten verliezen is treurig. Leve #Oranje!" De presentator vraagt zich af of Roy Donders al huilpakken in de collectie heeft.

Armin van Buuren vindt dat het Nederlands elftal meer aanspraak maakte op de overwinning. "Jammer dat we niet naar de finale gaan. Nederland had meer verdiend, maar Argentinië gefeliciteerd", reageert de dj sportief. Nick en Simon gaan goed met de pijnlijke nederlaag om. "Zo ONTZETTEND trots op dit Nederlands Elftal….. Met opgeheven hoofd uitgeschakeld", schrijven de Volendamse zangers.

Jamai Loman heeft tijdens het WK genoten van Oranje. "Jongens bedankt voor een paar heerlijke weken!! Prachtige prestatie! #Oranje #Nederland", luidt zijn tweet. Dat geldt ook voor Ali B. "En toch wil ik #louisvangeniaal en zn mannen bedanken voor een geweldige ervaring! #NEDARG." Rapper Brainpower verwijt de bondscoach en de spelers niks. "Veel respect voor #VanGaal en het hele team."

Argentinië neemt het zondag in de finale van het WK op tegen Duitsland. Georgina Verbaan is in ieder geval niet van plan om de Argentijnen dan aan te moedigen. Dat koningin Máxima er geboren is, brengt de presentatrice niet op andere gedachten. "Nou, hup Duitsland dan maar (sorry koningin) en bedankt Oranje!"