Heeft Annie Lennox ruzie met oud-collega?

Dave Stewart spreekt zijn voormalige Eurythmics-partner Annie Lennox nog maar sporadisch. Ze nodigde hem vorig jaar niet eens uit op haar bruiloft.

De twee waren in de jaren 70 verantwoordelijk voor een aantal grote hits, waaronder Sweet Dreams (Are Made of This) en There Must Be an Angel (Playing with My Heart). In 1980 gingen ze uit elkaar om elk een solocarrière voort te zetten.

In een interview met The Independent geeft de 60-jarige Stewart aan dat hij geen uitnodiging kreeg toen Annnie Lennox voor de derde maal trouwde, ditmaal met de Zuid-Afrikaanse gyneacoloog Mitch Besser. Acteur Colin Firth en presentatrice Ruby Wax waren wel van de partij.

''Ik weet niet eens wanneer de bruiloft was'', klaagt Stewart in de krant. ''Ik leef hier in Los Angeles met vier kinderen en Annie pendelt tussen Zuid-Afrika en Londen. Ik zal haar moeten vragen waarom ik geen uitnodiging kreeg. Ik was zeker gegaan als ze me had gevraagd.'' Stewart woont in Los Angeles met zijn derde vrouw Anoushka Fisz, een Nederlandse fotografe. Stewart opende in zijn woonplaats een fototentoonstelling met foto's van beroemdheden met wie hij heeft gewerkt, onder wie actrice Demi Moore. Foto's van Annie Lennox ontbreken op de expositie: ''Dat is meer dan een expositie'', verklaart Stewart.

Stewart en Lennox (58) hebben na hun Eurythmics-tijdperk nog wel samengewerkt. In 2005 brachten ze nog samen een single uit. Stewart: ''Mensen zien ons nog steeds als een duo, maar we zien elkaar nog nauwelijks.''