Hawaii Five-0-ster Daniel Dae Kim reageert op vertrek

Daniel Dae Kim heeft woensdag op Facebook iets meer verteld over zijn vertrek bij hitserie Hawaii Five-0. Daniel speelde al vanaf de start van de serie in 2010 rechercheur Chin Ho Kelly.

Eerder deze week werd bekend dat Daniel en zijn collega Grace Park opstappen bij de show. Volgens vele geruchten was dat omdat de twee acteurs van Aziatische afkomst minder betaald krijgen dan hun blanke collega's Alex O'Loughlin en Scott Caan.

Daniel, die naar Hawaii verhuisde toen hij in Lost speelde en daar is blijven wonen voor zijn rol in Hawaii Five-0, laat weten dat hij het enorm betreurt dat hij niet uit de contractonderhandelingen is gekomen met de producenten. "Als Aziatisch-Amerikaanse acteur weet ik maar al te goed hoe moeilijk het is om een kans te krijgen laat staan om een ontwikkeld, driedimensioneel personage te spelen als Chin Ho."

De 48-jarige acteur zegt niet met zoveel woorden dat het salarisverschil met zijn collega's inderdaad de reden van zijn vertrek is, maar hint wel in die richting. "Het pad naar gelijkheid is maar zelden makkelijk", schrijft hij. "Alhoewel verandering moeilijk kan zijn, moedig ik iedereen aan om voorbij deze teleurstelling te kijken en zich te richten op het grotere geheel."