×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Harvey Weinstein veroordeeld tot 23 jaar cel

Harvey Weinstein veroordeeld tot 23 jaar cel
11.03.2020 -

De voormalige filmproducent Harvey Weinstein is wegens aanranding en verkrachting veroordeeld tot een gevangenisstraf van 23 jaar. De 67-jarige Weinstein werd afgelopen maand in New York door de jury schuldig bevonden aan aanranding van een productie-assistente in 2006 en de verkrachting in 2013 van een vrouw die een loopbaan als actrice nastreefde.


Het zijn twee van de tientallen vrouwen die sinds 2017 de filmproducent van seksuele delicten beschuldigen. In Los Angeles loopt ook een zaak tegen hem. Weinstein ontkent alle beschuldigingen en zijn advocaten gaan in beroep.

De aanklagers hadden er bij rechter James Burke op aangedrongen Weinstein een heel lange celstraf te geven wegens zijn ‘hele leven geleid met misbruik’. Advocaat Donna Rotunno zei dat haar cliënt als succesvol filmproducent opzienbarende dingen heeft bereikt en dat de strafmaat zo licht als mogelijk zou moeten zijn. Ze wees ook de slechte gezondheid van Weinstein.

Weinstein onderging afgelopen week nog een hartoperatie. Daarna werd hij naar de ziekenafdeling van het gevangeniscomplex op Rikers Island overgebracht.

De in ongenade gevallen Hollywoodmagnaat liet bij monde van zijn advocate Donna Rotunno al voor de uitspraak weten dat hij hoe dan ook in beroep gaat. Hij ontkent de beschuldigingen en houdt vol dat er slechts sprake is geweest van seks met wederzijdse instemming.

De jury sprak Weinstein vrij van de zwaarste aanklacht die tegen hem werd aangevoerd. Het ging daarbij onder meer om verkrachting met een reeks verzwarende omstandigheden waarop in New York levenslang staat. Sinds 2017 hebben meer dan tachtig vrouwen de ooit zo machtige filmproducent beticht van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Lees ook:

Gaston Starreveld verkoopt zijn kapitale villa en vertrekt naar buitenland

Relatie Gers Pardoel voorbij: Sélina verliefd op ander

Patty Brard start juridische procedure tegen zus