×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Harvey Weinstein pleit opnieuw onschuldig

9.07.2018 -

Filmproducent Harvey Weinstein heeft zich maandag voor de rechtbank in New York onschuldig verklaard ten aanzien van de nieuwe aanklacht die vorige week tegen hem is geformuleerd. Het gaat om een derde beschuldiging van seksueel misbruik, dit keer een vrouw die zegt dat ze in 2006 gedwongen werd tot orale seks. Weinsteins advocaat verwacht dat er nog meer aanklachten zullen volgen.


Een groot deel van de hoorzitting ging maandag over een mogelijk huisarrest voor Weinstein. De aanklagers wilden hem onderbrengen in New York, maar dat werd door de rechter afgewezen. Weinstein, die momenteel op borgtocht vrij is, woont in Connecticut. Zijn advocaat vreesde dat een eventuele verhuizing naar New York een 'media-circus' zou opleveren.

De twee eerdere beschuldigingen zijn van twee vrouwen en gaan over incidenten uit 2004 en 2013. Weinstein gaf zich eerder vrijwillig aan bij de Amerikaanse justitie. Als hij schuldig wordt verklaard, hangt hem een levenslange celstraf boven het hoofd.