×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Harry en Meghan leveren koninklijke titels in

Harry en Meghan leveren koninklijke titels in
18.01.2020 -

Prins Harry en Meghan zullen in de toekomst niet meer aangesproken worden als zijne/hare koninklijke hoogheid. Ze maken vanaf dit voorjaar geen gebruik meer van hun koninklijke titels, meldt Buckingham Palace zaterdagavond. Vanaf het voorjaar van 2020 ontvangen ze ook geen overheidsgelden meer.


‘Na vele maanden aan gesprekken en de meer recente discussies, ben ik blij om te kunnen zeggen dat we een ondersteunende en constructieve weg zijn ingeslagen, die goed is voor mijn kleinzoon en zijn familie,’ laat de Britse koningin Elizabeth weten in een verklaring. ‘Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde familieleden blijven.’ De Queen bedankt de Sussexes voor hun toewijding aan het land, en zegt blij te zijn dat Meghan zo snel deel is geworden van de familie.

De hertog en hertogin van Sussex zeggen dankbaar te zijn voor de steun van de koningin en de rest van de koninklijke familie. Ze moeten volgens het nieuwe model een stap terugnemen van hun koninklijke afspraken, waaronder militaire gelegenheden. Wel behouden Harry en Meghan hun privé-beschermheerschappen.

Lees ook:

Silvia van Barneveld: ‘Ik dacht dat mijn leven voorbij zou zijn zonder Raymond’

Wauw: Xess Xava (4) blijkt nu al skitalent

Rossana Kluivert stelt zoon boven huwelijk: ‘Als Patrick verkast, blijf ik bij Shane’