Harrison Ford herinnert zich weinig van vliegtuigcrash

Harrison Ford herinnert zich weinig van de bijna fatale vliegtuigcrash waarbij de acteur in maart gewond raakte.

In de latenightshow Jimmy Kimmel Live vertelde de Star Wars-acteur voor het eerst in detail over de noodlanding die hij moest maken op een golfbaan.

De 73-jarige Ford, een ervaren piloot, lag destijds een aantal weken in het ziekenhuis. "Ik kan me niet alles meer herinneren, maar delen ervan. Ik herinner me nog heel goed dat de motor stopte. En dat de luchtverkeersleider me aanraadde de normale route af te leggen voor de landing, maar ik zei nee, omdat ik het niet zou redden. Dat is het laatste wat ik me herinner. Van de vijf dagen die volgden weet ik niets meer." In de uitzending was ook een audiofragment te horen van het gesprek dat Harrison Ford voerde met de medewerkers in de verkeerstoren.

Vanaf 16 december is Harrison Ford weer als Han Solo te zien op het witte bioscoopdoek in de sf-film Star Wars: The Force Awakens. Daar wilde de acteur weinig over kwijt. ''Wat valt er te zeggen? Ik wil dat het publiek het zelf ervaart. Ik wil dat ze er vooraf niets over horen."

Wel erkende de acteur dat hij vorig jaar gewond raakte tijdens de opnames in de filmstudio, omdat een hydraulische deur van het ruimteschip Millennium Falcon op hem viel.