Hardnekkige geruchten rond 24-film

De makers van hitserie 24 werken nog steeds aan een film rond het personage Jack Bauer. Dat vertelden hoofdrolspeler Kiefer Sutherland en regisseur Jon Cassar donderdagavond op de conventie Comic-Con in San Diego.

'We denken er nog steeds over na', bevestigde Cassar. Het nieuws werd door de aanwezige fans met gejuich ontvangen. Het tweetal was aanwezig op Comic-Con om de release van de nieuwe serie van 24 op blu-ray onder de aandacht te brengen. De reeks maakte de afgelopen weken een doorstart, nadat Jack Bauer vijf jaar niet op televisie te zien was geweest. De nieuwe serie, 24 Live Another Day, werd door de meeste fans zeer enthousiast ontvangen. Aan het slot van reeks 9 gaat held Bauer weer een zeer onzekere toekomst tegemoet. 'Al overwegen we wel op de dvd een alternatief einde te zetten, waarin Jack met een handgranaat alle onzekerheid wegneemt', vertelde hoofdrolspeler Sutherland.

24, dat tussen 2001 en 2010 acht seizoenen liep, was zeker de eerste jaren een kijkcijferkanon en won tientallen prijzen, waaronder twee Golden Globes en twee Emmy's. Er werd lange tijd gepraat over een bioscoopversie die zou vertellen wat er met Jack Bauer was gebeurd nadat hij in het laatste seizoen spoorloos verdween. Maar problemen met het script en de financiering zorgden ervoor dat dit project nooit van de grond kwam.

In de nieuwe reeks probeert Bauer in Londen een aanslag op president Heller, zijn voormalige schoonvader, te voorkomen. De vorige acht seizoenen speelden zich grotendeels af in de Verenigde Staten. Behalve Sutherland keren ook acteurs Mary Lynn Rasjkub en Kim Raver terug. Rasjkub speelde zijn trouwe, maar wereldvreemde technisch assistent Chloe. En Raver vertolkt tot en met seizoen 6 de rol van zijn vriendin Audrey Raines.