Hans Vermeulen overleden

Hans Vermeulen is op 70-jarige leeftijd in Thailand overleden. Het nieuws over zijn dood werd bekend gemaakt door Tineke de Nooij.

Tineke kan het nieuws van het overlijden van haar goede vriend Hans Vermeulen nog altijd niet geloven, zo laat ze weten. 'Lieve, lieve Hans,' zo meldt ze op Facebook, 'Je bent overleden. Hoe kan dat nou. Ik zit hier hier met twee van je vriendinnen, Bea Willemstein (Bennet & Bee, red.) en Trudy Schell (voormalig zangeres van de groep Champagne, red.) in Zuid-Afrika te janken om jou daar in Thailand.'

Hans werd bekend als zanger, componist, producer, gitarist en toestenist. Hij begon in 1961 met de band Sandy Coast. Toen die band in 1970 uit elkaar ging, richtte hij Rainbow Train op. Daarin zong zijn toenmalige echtgenote Dianne Marchal, over wie hij later het nummer Hilde schreef.

Als producer was in die tijd hij succesvol met onder meer Margriet Eshuijs en Anita Meyer.

In de jaren 80 maakte Sandy Coast een comeback, waarbij de groep een hit scoorde met het nummer The Eyes Of Jenny. 

Tien jaar later besloot Hans te emigreren naar Thailand. Hij hertrouwde met de Thaise zangeres Jariya Chatsuwan, bekend als Aom, en bracht eind jaren 90 onder meer een album uit met Nederlandstalige nummers.

Hans Vermeulen woonde tot zijn overlijden nog steeds in het Thaise Ko Samui.