Hans van Hemert

Hans van Hemert geeft Marga Scheide weinig kans: ‘Ik dacht dat solocarrière grap was’

Marga Scheide besloot begin dit jaar een punt te zetten achter haar avontuur met Luv’ en liet even later weten solo verder te gaan. Luv’-oprichter Hans van Hemert denkt niet dat Marga’s solocarrière een groot succes zal worden.

Luv’ zorgt de laatste jaren voor meer commotie dan hits en dat zet zich nog even door, ondanks het feit dat de groep niet meer bestaat… Marga Scheide blies Luv’ begin dit jaar op om solo verder te gaan. Nét nu de damesgroep van plan was weer flink aan de weg te gaan timmeren. Vorig jaar zomer vertrokken Marga, José en kersvers lid Chimène van Oosterhout zelfs richting Amerika om daar nieuwe muziek op te nemen. Eenmaal thuis werd José echter ziek en kwamen de dames noodgedwongen thuis te zitten. Marga besloot José niet te willen vervangen en kondigde zelf het einde van het eens zo olijke trio aan.

Grap

Chimène deed in Weekend echter al uit de doeken dat Marga daarbij vergat haar oud-collega’s in te lichten over het feit dat zij wel solo de bühne op zou gaan voor een Vlaamse tournee.  De tour, die eigenlijk door Luv’ gedaan had moeten worden, was al verkocht aan de theaters, en volgens Marga had de organisatie haar gevraagd het dan maar alleen te doen. Ze wil dan nummers van Bob Dylan gaan zingen. Hans van Hemert, de oprichter van Luv’, kwam niet meer bij toen hij het nieuws hoorde. ‘Ik dacht eerlijk gezegd dat het een grap was dat Marga alleen doorging’, vertelt hij.

Meezingen

‘Het moet niet gekker worden. De kracht van Luv’ was de optelsom van de stemmen, en dan vooral die van José, plus de uitstraling van de andere twee. Marga kan dat vocaal niet aan’, aldus Hans. Marga’s rol was volgens Hans duidelijk een andere: ‘Meezingen, maar ook voor ’t plaatje naar buiten toe. Het is niet zo dat ze niet kan zingen, absoluut niet, maar verder dacht ik echt dat ’t een geintje was. En dat ze nummers van Bob Dylan gaat zingen ook… In het kader van de humor past dat wel. Ik had vandaag nog niet ge­lachen, dat komt mooi uit, haha.’

LEES OOK:

ANOUK SMULDERS ZAT IN VECHTVLUCHT KLM: ‘ALSOF JE IN SLECHTE FILM ZIT’

BEVESTIGD: FERRY DOEDENS MOET MEERDIJK VOORGOED VERLATEN

VERHUISWAGENS RIJDEN VOOR BIJ LEONTINE BORSATO

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen