Hans Klok haalt gevaarlijke stunt uit

Zijn blonde lokken waren na afloop compleet uit model, maar dat mocht de pret niet drukken. Hans Klok stuntte woensdag boven de Amstel in Amsterdam en sprong vervolgens in het water. Hiermee wist de illusionist de stunt van collega Harry Houdini te overtreffen.

Klok staat vanaf 16 juli zes weken in Carré in de hoofdstad met zijn nieuwste show The New Houdini, waarin hij een eerbetoon brengt aan de illusionist. Hij heeft hiervoor een aantal Houdini-acts in een modern jasje gestoken.

De Nederlander gaf woensdag vast een voorproefje van een van die acts. De illusionist werd in een dwangbuis met een kraan ondersteboven 15 meter omhoog gehesen boven de Amstel. Het touw werd in brand gestoken en Klok had slechts 60 seconden om zich te bevrijden voordat de vlijmscherpe 'Klauwen des Doods' dicht zouden klappen. Het was riskanter dan de act van Houdini, zo'n honderd jaar geleden, die het zonder klauwen deed en daardoor meer tijd had om zichzelf te bevrijden.

De Britse pers schreef eerder dat Klok met deze act Houdini overtreft. Het was woensdag voor het eerst dat hij de ontsnapping in de buitenlucht deed.