Ga naar de inhoud
Placeholder

Hanneke Groenteman viert kerst met XTC

Hanneke Groenteman gebruikt alleen tijdens kerst XTC. De 76-jarige presentatrice reageert hiermee op de uitspraken van haar schoondochter Aaf Brandt Cortius die kort geleden in een interview in de VARA-gids vertelde dat haar schoonmoeder weleens XTC gebruikt.

Hanneke laat weten aan Televizier dat haar XTC-gebruik wel meevalt. Hanneke gebruikt alleen tijdens kerst XTC. 'Aaf vertelde dat in een bijzinnetje in een veel groter interview, maar uitgerekend dat citaat werd er met grote chocoladeletters uitgelicht. Maar het klopt, eens keer per jaar slik ik een kruimeltje XTC', vertelt de Sterren Op Het Doek-presentatrice. 'Met een paar goede vrienden kijk ik tradiegetrouw tijdens de kerst twee dagen lang tv-series. Vroeger op dvd, nu op Netflix. Dat is een lange zit en om scherp te blijven verdelen we één XTC-pilletje onder elkaar. Dat heeft een heel mild effect, je bent alerter en houdt het langer vol.'

Hanneke vertelt ook aan Televizier dat dat kruimeltje het enige is wat ze doet, en dus alleen met kerst. 'Ik drink niet, ik vind de smaak gewoon vies, en de laatste keer dat ik een jointje gerookt heb is misschien wel 40 jaar geleden,' aldus Hanneke. De presentatrice benadrukt dat ze de drugs altijd laat testen.